Tangomarkkinoiden Laulukilpailu 2023

Tervetuloa laulukilpailun osallistumissivuille. Alla osallistumisohjeet ja info kilpailun etenemisestä sekä muutamia päivämääriä muistiin laitettavaksi.

Miten osallistun?KarsintakappaleetAikatauluSäännöt

Ohjeet ilmoittautumiseen

  1. Tutustu sääntöihin ja aikatauluun huolella.

  2. Lataa haluamasi karsintakappaleen taustanauha sinulle sopivassa sävellajissa (myös sanat ja rakenteet löytyvät ilmoittautumissivulta latauslinkin takaa).

  3. Harjoittele valitsemasi kappale mahdollisimman hyvin.

  4. Videoi esityksesi mahdollisimman laadukkaasti:
    - Videossa tulee näkyä kilpailuun osallistuvan kasvot
    - Kappale tulee esittää taustanauhan kanssa niin että sekä säestys että laulu kuuluvat mahdollisimman hyvässä balanssissa.
  5. Kun olet tyytyväinen esitykseesi, täytä ilmoittautumislomake ja lähetä video lomakkeen kautta.
  6. Ilmoittautuminen suljetaan 19.3.2023 kello 15.00. Tämän jälkeen emme enää ota ilmoittautumisia vastaan.

Karsintakappaleet

Miehet

Naiset

Jokainen karsintakappaletausta on kahdessa eri sävellajissa (pois lukien Hiljaisuus ja Kelpaat kelle vaan), joten voit valita itsellesi sopivamman sävellajin. Karsintakappaleiden tausta on pianosäestys. Taustat ovat lyhennettyjä.

Taustojen rakenteet ja sanat voit ladata täältä:

Kappale
Esittäjä
Sävellaji 1
Sävellaji 2
Mun aika mennä on
Sauli Lehtonen
Tango Desiree
Olavi Virta
Hurmio
Sauli Lehtonen
Ikävä
Pave Maijanen
Kelpaat kelle vaan
Juha Tapio
Kappale
Esittäjä
Sävellaji 1
Sävellaji 2
Tango Poesie
Aino Niemi
Yön kungingatar
Eija Kantola
En kasvoja muista
Hanna Talikainen
Vasten auringon siltaa
Katri Helena
Hiljaisuus
Irina
Lataa rakenteet ja sanat

Aikataulu

Karsintavaiheet

Kilpailu aukeaa perjantaina 3.2.2023 klo 15.00. Karsintavideo tulee olla lähetettynä kisaan viimeistään sunnuntaina 19.3.2023 klo 15.00 mennessä.

Kaikissa kilpailun vaiheissa ilmoitamme vain jatkoon päässet kilpailijat, muita äänestystuloksia ei kerrota.

Raati valitsee 50 nais- ja 50 mieskilpailijaa yleisöäänestykseen, joka alkaa perjantaina 24.3.2023 klo 15.00 ja päättyy sunnuntaina 23.4.2023 klo 15.00.

Yleisö valitsee äänestyksessä jatkoon 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa ja samoin raati valitsee 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa. Jatkoon Livekarsintaan päässeet 40 kilpailijaa ilmoitetaan Tangojen sivuilla keskiviikkona 26.4.2023. Kilpailijoiden ohjeistus, kilpailukappaleet ja ohjelma-aikataulu Laulukipailun Livekarsintaan ilmoitetaan jatkoon päässeille sähköpostitse.

Laulukilpailun Livekarsinta käydään lauantaina 13.5.2023 Lempäälän Ideaparkissa. Karsinnassa esiintyy 20 nais- ja 20 mieslaulajaa. Livekarsinta tapahtumassa jokainen kilpailija laulaa taustanauhan säestyksellä yhden kappaleen. Tuomariston äänillä jatkoon Semifinaaliin pääsee 5+5 laulajaa. Loput 5+5 laulajaa äänestää yleisö verkossa aikavälillä 26.4 klo 15.00 - 13.5.2023 klo 15.00.

Semifinaali käydään 27.5.2023 Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa, jossa 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa laulaa yhden kappaleen orkesterin säestyksellä.

Kilpailijoiden ohjeistus, kilpailukappaleet ja ohjelma-aikataulu Seinäjoen Tangomarkkinoilla ilmoitetaan jatkoon päässeille henkilökohtaisesti.

Finalistien on sitouduttava olemaan paikalla Seinäjoen Tangomarkkinoilla 5.-9.7.2023.

Finaali pidetään Seinäjoen Tangomarkkinoilla lauantaina 8.7.2023.

Laulukilpailun säännöt 2023

1 §
Tangomarkkinoiden Laulukilpailu on avoin kilpailu kaikille tango- ja iskelmämusiikista kiinnostuneille 18-vuotta täyttäneille henkilöille.

2 §
Laulukilpailu käydään henkilökohtaisena solistikilpailuna.

3 §
Naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan. Miesten sarjan voittaja nimetään Tangokuninkaaksi ja naisten sarjan voittaja Tangokuningattareksi.

4 §
Järjestäjällä on oikeus evätä kilpailun eri vaiheissa alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisen kilpailijan osallistuminen.

5 §
Tangokuninkaallisten edellytetään hoitavan edustusvuotensa moitteettomasti. Järjestäjä voi päättää tittelin poistosta, mikäli ko. henkilö ei pysty hoitamaan velvoitteitaan tai käytöksellään vahingoittaa Tangomarkkinoiden tai kilpailun tavoitteita ja mainetta.

6 §
Esikarsintoihin ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa www.tangomarkkinat.fi tai www.eveo.fi/tangomarkkinat/ilmoittautuminen. Kilpailuun osallistutaan lähettämällä video omasta laulusuorituksesta sivuston kautta. Kukin kilpailija voi osallistua karsintaan vain yhdellä videolla.

7 §
Esikarsintakappaleen kilpailija valitsee järjestäjän julkaisemalta listalta. Laulusuoritukset on esitettävä suomenkielellä. Suoritukset taltioidaan järjestäjän toimittamalla taustamusiikilla.

8 §
Kilpailu aukeaa 3.2.2023. Video tulee lähettää kilpailuun viimeistään 19.3.2023 klo 15.00 mennessä.

Ammattiraati valitsee 50 nais- ja 50 mieskilpailijaa yleisöäänestykseen, joka alkaa 24.3.2023 klo 15.00 ja päättyy 23.4.2023 klo 15.00. Yleisö äänestää jatkoon 10 nais- ja 10 mieskilpailijaa. Ammattiraati valitsee samoin 10+10 kilpailijaa jatkoon 13.5 järjestettävään Laulukilpailun Livekarsintaan Lempäälän Ideaparkkiin. Livekarsintaan päässeet laulajat julkaistaan 26.4.2023 klo 15.00.

9 §
Laulukilpailun Livekarsinta käydään13.5.2023 Lempäälän Ideaparkissa. Livekarsinta tapahtumassa jokainen kilpailija laulaa taustanauhan säestyksellä yhden kappaleen. Semifinaaliin valitaan 10+10 laulajaa joista tuomaristo valitsee 5+5 ja yleisö 5+5 verkossa äänestäen.

10 §
Semifinaali käydään 27.5.2023 Vantaalla Kulttuuritalo Martinuksessa. Semifinaalissa jokainen kilpailija laulaa liveorkesterin säestyksellä yhden kappaleen. Tuomarit valitsee Seinäjoen Tangomarkkinoilla käytävään Finaaliin 5+5 laulajaa.

11 §
Semifinaaliin valitun laulajan on allekirjoitettava sitoumuslomake, jolloin hän on kilpailussa mukana ja sitoutuu näin lomakkeen ehtoihin sekä sääntöihin. Kilpailija sitoutuu samalla esiintymään kaikissa kilpailun edellyttämissä vaiheissa ja tilaisuuksissa. Lomake toimitetaan henkilökohtaisesti kaikille Semifinaaliin selvinneille laulajille. 

12 §
Finalistien on sitouduttava olemaan paikalla Seinäjoen Tangomarkkinoilla 5.-9.7.2023. 

13 §
Laulukilpailun Finaali järjestetään lauantaina 8.7.2023 Seinäjoki Areenassa. Laulukilpailun Finaali televisioidaan.

14 §
Kilpailijat sitoutuvat luovuttamaan kaikissa kilpailuvaiheissa tallennetut kuva-, ääni- ja av-materiaalit itsestään järjestäjien omistukseen, käyttöön ja markkinointiin kaikilla käyttöoikeuksilla. Järjestäjillä on oikeus antaa oman harkintansa mukaan materiaalit myös kolmannen osapuolen käyttöön. 

15 §
Kilpailussa käytettävän tuomariston ja ammattiraadin valitsee Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

16 §
Kilpailijat kustantavat itse kilpailun eri vaiheisiin kohdistuvat matka-, majoitus- ym. omat kulunsa, ellei järjestäjä toisin ilmoita. Seinäjoen Tangomarkkinoiden Finaaliviikolle selviytyneille korvataan kulut erillisen sopimuksen mukaisesti. 

17 §
Tangomarkkinoiden Laulukilpailun järjestää Seinäjoen Tangomarkkinat Oy.

18 §
Järjestäjät pidättävät oikeudet sääntömuutoksiin kilpailun aikana. Kaikissa kilpailun vaiheissa ilmoitamme vain jatkoon päässet kilpailijat, muita äänestystuloksia ei kerrota.

Lisätietoja

Kilpailijat
Miia Valenko
Laulukilpailun tuottaja
miia.valenko@tangomarkkinat.fi

Median yhteydenotot
Pasi Ojala
Toimitusjohtaja
Seinäjoen Tangomarkkinat Oy 
p. 044 7309 255
pasi.ojala@tangomarkkinat.fi

Osallistu kilpailuun