TapahtumaTV Eveo

TapahtumaTV Eveo on suomalainen tapahtumiin erikoistunut kaupallinen televisiokanava, joka aloitti virallisesti toimintansa kanavapaikalla 17 joulukuussa 2022. Kanavan ensimmäinen oma tapahtumatuotanto oli Tampere-talossa järjestetty Auto- ja Liikennegaala.

Eveon ohjelmat keskittyvät ensisijaisesti tapahtumiin ja niihin liittyviin ennakko- ja teemaohjelmiin, -ohjelmasarjoihin sekä koostelähetyksiin tapahtumien kohokohdista. Ohjelmat lähetetään television kanavapaikalla 17 pääsääntöisesti viikonloppuisin.

Eveo-kanavan omistaa tuotantoyhtiö Rockway Oy, joka tunnetaan Euroopan laajimmasta musiikin opetusalustastaan, Rockway.fi:stä sekä korona-ajan alkuun kehitetystä suoratoistoalustasta, Keikalla.fi:stä. Yrityksen brändejä ovat myös TapahtumaTV:tä varten kehitetty verkkoalusta eveo.fi ja kansainvälinen pulsea.com.

Rockway toteutti ennen TapahtumaTV:n lanseerausta Pulsea-brändin alla testilähetyksiä televisioimalla suorana Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun finaalitapahtumat heinäkuussa sekä frisbeegolfin SM-kilpailujen finaalipäivän Turussa elokuussa. Lisäksi kanavalla 17 on esitetty itse tuotettuina sarjoina 2022 keväällä Yrittäjäfoorumi ja syksyllä Starat.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden televisiointi kesällä 2022 oli todellinen mittari, sillä Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuvan tapahtuman televisioinnista ovat vastanneet ennen koronataukoa Yle, MTV3 ja AlfaTv. Rockwayn televisiointeja seuranneiden määrä televisiossa ja verkon eri kanavissa oli yhteensä puolen miljoonan molemmin puolin mittaustavasta riippuen. Frisbeegolfin SM-finaalin tv- ja verkkoluvut nousivat nekin yhteensä neljännesmiljoonaan.

Kattavampi kokonaisuus kaikille

TapahtumaTV Eveon ideana on yhdistää tapahtumakumppanuus, ohjelmakumppanuus ja kanavan tapahtumalähetysten mainosaika sekä verkkonäkyvyys yhdeksi kokonaisuudeksi. Konsepti tarjoaa tapahtumille ja tv-kanavalle entistä kattavampien kokonaisuuksien tarjoamisen yrityksille. Samalla myös tarjonta kuluttajille monipuolistuu.

Eveo näkyy antennitalouksissa Digitan kanavapaikalla 17. Telian ja Ålcomin kaapelitalouksissa tapahtumiin erikoistuneen tv-kanavan kanavapaikka on niin ikään 17.

Lisäksi Eveon ohjelmat näkyvät suorana Griditin ja Telia Viihteen kautta sekä osa ohjelmista kanavan omalla suoratoistoalustalla eveo.fi:ssä.

Eveo.fi-alusta tarjoaa tapahtumille runsaasti myös uusia mahdollisuuksia; muun muassa Kiuruveden Iskelmäviikon ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailuihin osallistuvien esitykset ovat karsintavaiheessa katsottavissa Eveon palvelussa. Lisäksi kilpailujen alkuvaiheiden äänestykset toteutetaan samalla alustalla.

TapahtumaTV Eveon tausta

Eveon taustalla oleva Rockway Oy on perustettu vuonna 2007. Yrityksen liikevaihto oli vakiintunut ensimmäisten kymmenen vuoden aikana runsaaseen puoleen miljoonaan euroon, keskittyen kuluttajille suunnattuun Rockway.fi-palveluun sekä  lyhytopetusvideoiden eli mikro-opiskelumateriaalien tuotantoon ja verkkoseminaarien eli webinaarien järjestämiseen.

Vuonna 2020 Rockway julkaisi välittömästi ensimmäisten koronasulkujen julistamisten jälkeen Keikalla.fi-alustan yhteistyössä Muusikkojen Liiton ja Lippu.fi:n kanssa. Suoratoisto- eli striimauspalvelu nousi nopeasti suureen suosioon kulttuurialan toimijoiden keskuudessa, kun konsertit, stand up -tapahtumat ja teatterit saattoivat sen avulla jatkaa toimintaansa, vaikka yleisö ei päässyt rajoitusten takia paikalle.

”Koronapiikillä” pysyviä vaikutuksia

Rockwayn liikevaihto lähes kolminkertaistui vuodessa ja Vuonna 2021 Kulttuurigaala nosti Keikalla.fi -palvelun Vuoden kulttuuriteko -palkintoluokan ehdokkaaksi. Palvelu toteutti kahden vuoden aikana lähes 300 striimattua tapahtumaa, joihin myytiin yli 100 000 lippua.

Pandemian aiheuttamien rajoitusten vähitellen purkaannuttua Rockwayn liikevaihto myös supistui tapahtumien suoratoistotarpeiden vähennyttyä. ”Koronapiikki” toi kuitenkin tullessaan pysyvää kasvua ja liikevaihto on vakiintunut miljoonan euron tuntumaan uuden tapahtumiin erikoistuneen tv-kanava Eveon aloitusvaiheessa.

Toiminnan laajentuminen ja taloudellinen kasvu mahdollistivat Rockwaylle myös siirtymisen räätälöityihin tiloihin Helsingin Vallilaan, minne kesän 2022 aikana valmistui toimisto- ja tuotantotilat monipuolisine studioineen. Samassa yhteydessä panostus alan tuoreimpaan tekniikkaan tarjoaa kustannustehokkaita mahdollisuuksia muun muassa ohjata tapahtumien tv-lähetyksiä etänä omalta studiolta.

Rockwayn liiketoiminnan peruspilari on musiikin opetusalusta Rockway.fi, joka tarjoaa yli 15 000 lyhytopetusvideota musiikin opiskeluun. Jo ennen yrityksen perustamista käynnistynyt ja yli 15 vuotta jatkunut tuotekehitys on houkutellut tuhatmäärin vakiintuneita asiakkaita, joiden kuukausimaksut mahdollistavat yhdessä säännöllisen webinaaritoiminnan kanssa uuden liiketoimintakonseptin aloittamisen yhdistämällä tapahtumat, televisio ja verkko yhdeksi kokonaisuudeksi kuluttajille, tapahtumajärjestäjille, mainostajille ja muille kumppaneille.

Elämyksiä, viihdettä, elinikäistä oppimista.

Ota meihin yhteyttä

Tomi Hakola

Kaupallinen johtaja
040 535 2020‍
tomi.hakola@eveo.fi

Jerry Leppilampi

Myyntipäällikkö
041 545 5555
jerry.leppilampi@eveo.fi

Jupe Tuomola

Sisältöjohtaja
040 412 3965
jupe.tuomola@eveo.fi

Jan Vaaka

Kehitysjohtaja
0400 756 080
jan.vaaka@eveo.fi