Eveo

Eveo on suomalainen tapahtumiin erikoistunut televisiokanava. TapahtumaTV:n ohjelmat keskittyvät ensisijaisesti tapahtumiin ja niihin liittyviin ennakko- ja teemaohjelmiin, -ohjelmasarjoihin sekä koostelähetyksiin tapahtumien kohokohdista. Ohjelmat lähetetään television kanavapaikalla 17 pääsääntöisesti viikonloppuisin.

Kanavan ohjelmasisältö

•       Festivaalit, gaalat, konsertit, messut, näyttelyt, teatteriesitykset sekä urheilu- ja yritystapahtumat

•       Hyvinvointi, kulttuuri, matkailu, terveys, urheilu, vapaa-aika

•       Ennakot, huippuhetket ja koosteet teema-ohjelmina ja ohjelmasarjoina

•       Suoria lähetyksiä ja tallenteita tv-kanavalla ja verkossa

Ohjelma-ajat

Aloitamme säännölliset päivitttäiset lähetykset maanantaina 1.5.2023. Lähetysaikamme on pääsääntöisesti aluksi vain ns. off-prime timessä eli klo 9 - 17 välillä

Eveo-kanava näkyy antennitalouksissa Digitan kanavapaikalla 17. Telian ja Ålcomin kaapelitalouksissa tapahtumiin erikoistuneen tv-kanavan kanavapaikka on niin ikään 17.

Lisäksi Eveon ohjelmat näkyvät suorana Griditin ja Telia Viihteen kautta sekä osa ohjelmista kanavan omalla suoratoistoalustalla eveo.fi:ssä, joka toimii myös ohjelma-arkistona osalle ohjelmista.

Näin löydät kanavan

Antennitaloudet

Kanavapaikka 17 valtakunnallisessa E-kanavanipussa

Telia ja Ålcom

Telian ja Ålcomin kaapelitaloudet, kanavapaikka 17 (HD)

Ohjelma-arkisto ja suoratoisto

Löydät meidät eveo.fi tai https://www.youtube.com/@Eveo-TapahtumaTV

Tausta

Eveo-kanavan omistaa tuotantoyhtiö Rockway Oy, joka tunnetaan Euroopan laajimmasta musiikin opetusalustastaan Rockway.fi:stä sekä korona-ajan alkuun kehitetystä suoratoistoalustastaan Keikalla.fi:stä. Yrityksen brändejä ovat myös kanavaa varten kehitetty verkkoalusta Eveo.fi ja kansainvälinen Pulsea.com.

Rockway toteutti ennen Eveon lanseerausta Pulsea-brändin alla testilähetyksiä televisioimalla suorana Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailun finaalitapahtumat heinäkuussa sekä frisbeegolfin SM-kilpailujen finaalipäivän Turussa elokuussa. Lisäksi kanavalla 17 on esitetty itse tuotettuina sarjoina 2022 keväällä Yrittäjäfoorumi ja syksyllä Starat.

Seinäjoen Tangomarkkinoiden televisiointi kesällä 2022 oli todellinen mittari, sillä Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin lukeutuvan tapahtuman televisioinnista ovat vastanneet ennen koronataukoa Yle, MTV3 ja AlfaTv. Rockwayn televisiointeja seuranneiden määrä televisiossa ja verkon eri kanavissa oli yhteensä puolen miljoonan molemmin puolin mittaustavasta riippuen. Frisbeegolfin SM-finaalin tv- ja verkkoluvut nousivat nekin yhteensä neljännesmiljoonaan.

Eveo.fi-alusta tarjoaa tapahtumille runsaasti myös uusia mahdollisuuksia; muun muassa Kiuruveden Iskelmäviikon ja Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailuihin osallistuvien esitykset ovat karsintavaiheessa katsottavissa Eveo:n palvelussa. Lisäksi kilpailujen alkuvaiheiden äänestykset toteutetaan samalla alustalla.