Tangomarkkinat 2022

17.7.2022

Lehdistötiedote 12.7.2022

Seinäjoki heräsi taas henkiin tapahtumien suurkaupunkina, Jari Sillanpää jakoi kehuja

Tangomarkkinat veti väkeä 40 000 ja lähetyksiäkatsoi 350 000 silmäparia

Suomen suosituimpiin kesätapahtumiin lukeutuva Seinäjoen Tangomarkkinat palasi uudistuneena kaksi kesää kestäneeltä koronatauolta houkutellen heti paikalle 40 000 musiikin ystävää. Suorissa tv-lähetyksissä ratkottiin 36. kerran uudet tangokuninkaalliset ja lähetyksiä seurasi eri kanavissa yhteensä noin 350 000 katsojaa. Luku kasvaa vielä, sillä laulukilpailun finaalista tulee yleisön pyynnöstä toinen uusinta tv-kanavalla 17 ensi lauantaina (16.7.) klo 10 alkaen.

Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä suorastaan riemuitsi tapahtuman tuomasta tunnelmasta:

-      Tätä on kaivattu. Elämää ja säpinää tapahtumien suurkaupungin kaduille. Seinäjoki on suorastaan riippuvainen tapahtumista ja nyt ovet ovat vihdoin taas auki.

-      Ennakkoon oli epävarmuutta, kuinka ihmiset uskaltautuvat liikkeelle ja miten rohkeatkin uudistukset otetaan vastaan. Oli ilahduttavaa huomata, että epäilyt olivat turhia. Keskusta sykki vanhaan malliin ja tunnelma oli sekä vauhdikas että lämminhenkinen, kiitteli kaupunginjohtaja Kiiskilä.

Tangomarkkinoiden tuore toimitusjohtaja Pasi Ojala lähestyi pandemia-ajan jälkeistä onnistumista nöyränä:

-      Toki me jäimme ymmärrettävästi koronaa edeltäneiden vuosien ennätysluvuista. Sen myötä moni panostus oli samalla investointi tulevaisuuteen. Haimme myös kävijämäärien laskentakaavaamme realismia, joka poikkeaa aiemmasta ja näin ollen luvut eivät ole suoraanvertailukelpoisia.

-      Saatu palaute sekä yleisöltä että kumppaneilta osoittaa, että olemme oikealla tiellä. Ehkä kaikkein parasta tapahtumassa oli esiintyneiltä artisteilta ja uusilta tangokuninkaallisiltasaadut vuolaat kehut. Pienen hengähdystauon jälkeen analysoimme ruusut ja risut, jotta saamme tulevien vuosien tangotapahtumista entistäkin viihdyttävämpiä, tangojohtaja Ojala summasi.

 

Tangomarkkinoiden historian menestynein kuningas Jari Sillanpää lukeutui kiitosta jakaneiden joukkoon:

-      Suomalainen lähestyy muutoksia aina vähän epäillen. Niinpä minäkin katsoin kriittisin silmin uudistunutta tv-finaalia ja wow, upeaa jälkeä, kehui vuoden 1995 Tangokuningas spontaanisti.

 

Jukka Suomela